Xoriguer

El xoriguer és una au rapinyaire, petita, que viu en zones de esplanada i muntanya. És un ocell de d’hàbits diürns i s’alimenta de petits mamífer, sargantanes, insectes, etcètera. De fet, és una dels rapinyaires més petits d’Europa.

En la seva època de reproducció, el xoriguer treballa conjuntament amb la femella per construir el niu, covar els ous i, un cop els pollets surten de l’ou, aprendre tots els passos dels pares per volar i caçar.

Raquel Antoner
Professora de Ciències Socials Responsable de la revista digital Sota Montgrí www.sotamontgri.cat @SGsotamontgri