Xoriguer

El xoriguer és una au rapinyaire, petita, que viu en zones de esplanada i muntanya. És un ocell de d’hàbits diürns i s’alimenta de petits mamífer, sargantanes, insectes, etcètera. De fet, és una dels rapinyaires més petits d’Europa. En la seva època de reproducció, el xoriguer treballa conjuntament amb la femella