“Sexting”: perill entre els menors

El “sexting” és una nova paraula que s’ha creat a partir de la contracció de la paraula “sex” i la paraula “texting”, que s’ha format a causa de les xarxes socials. El sexting consisteix a intercanviar imatges i videos d’un mateix, amb un alt contingut eròtic o sexual, amb alguna persona de confiança.

Últimament, s’ha estès la pràctica del “sexting” entre els joves, que es passen fotos en “topless”, en tanga, o despullades sense adonar-se del perill que té si es comparteixen les fotos. Acostumen a ser de 14 o 15 anys i un cop enviada la imatge, costa molt que sigui esborrada perquè es difon amb molta rapidesa.

Un cop la imatge o vídeo ha circulat pertot arreu, les persones afectades senten angoixa de tornar a l’escola, es senten avergonyides; els mossos expliquen que el primer que s’ha de fer, un cop t’adones que la teva foto està circulant, és anar al més ràpid possible a la policia perquè aturin el tràfic d’imatges i alertar els pares dels perills que comporta difondre-les.

Tot i que alerteu la policia, esborrar fotos o videos d’internet acostuma a ser molt difícil, per tant, s’han de fer més xerrades sobre el “sexting” als alumnes.

Article redactat per: Marta Espinosa, Irene Frigola i Eloi Sancho
Raquel Antoner
Professora de Ciències Socials Responsable de la revista digital Sota Montgrí www.sotamontgri.cat @SGsotamontgri