Projecte de recerca 4t Eso


LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

IMG_6895 (1)

Molts de vosaltres us estareu preguntant què representa l’exposició que tenim instal·lada al vestíbul de l’escola. Si hi heu tafanejat, ja sabreu de què tracta; per als qui no, acosteu-vos-hi!

 

Del 7 al 18 de març, tots els alumnes de 4t ESO ens vam endinsar en un gran Projecte de Recerca, un treball que es basava a transformar-nos en uns importants comissaris d’una exposició del Museu de la Mediterrània. Una exposició amb un tema molt clar però, alhora, molt extens: la Guerra Civil Espanyola. Una feina que començàvem amb la visita d’un “nen perdut de la guerra”: Francesc Camarassa, una gran home amb una història molt més gran. La sala d’actes semblava una roda de premsa; ell explicant i nosaltres, sorpresos, escoltant. Una xerrada d’allò més interessant que vam complementar amb uns intensos dies de treball en equip. IMG_6903 (1)IMG_6908 (2)

Però les llargues jornades dins l’aula no van ser suficients per poder dir que havíem treballat aquell període històric de cap a peus. El dia 11 del mateix mes, vam realitzar una visita al MMdE (Museu Memorial de l’Exili) a la Jonquera. Seguidament, desprès de passar una magnífica estona al Centre d’Interpretació del Museu a Argelers (o Argelès, a França), ens vam disposar a trepitjar per nosaltres mateixos el principal camp de refugiats de l’exili, allà mateix, Argelès-Sur-la-Mer. IMG_6901 (2)

Doncs ja estàvem a punt! Teniem informació i idees; l’exposició estava ja en marxa! Maquetes, plafons, còmics, llibres, projeccions i molts altres van ser els recursos amb els quals els comissaris, nosaltres, vam plasmar temes tan diversos de la Guerra Civil com la dona, els nens, la medicina, la literatura, l’armament, testimonis, l’entorn… Tot el nostre esforç i molt més és el que teniu exposat, ja, com hem dit abans, al vestíbul de la nostra escola!
Gràcies i que passeu una interessant estona!

 

Article redactat per Adrià Vilà
Carlos Garnacho
Profesor de Lengua Castellana y Literatura. Colaborador de la Revista Digital y Responsable del taller de Escritura Creativa.