Per què Martin Garrix va trencar amb Spinnin’ Records?

Martijn Garristen (Martin Garrix) és un productor de música house natiu d’Amstelveen, Països Baixos. El jove talent va anunciar el passat agost que trencava la seva relació amb la gran discogràfica “Spinnin’ Records” per motius encara molt poc coneguts entre els seguidors de l’EDM.

Però comencem situant-nos als inicis de Martin Garrix a Spinnin’: Martin Garrix va firmar un contracte amb Spinnin’ Records a l’edat de 16 anys i, poc després, la discogràfica va treure el seu primer tema al segell. Es tracta de “Midnight Sun 2.0” de Roy Gates, que el jove productor es va encarregar de remesclar. Més tard va treure el seu primer “single” en solitari anomenat “Keygen” la tardor de l’any 2012. I, perquè us situeu, el juny de 2013 va publicar “Animals”, la cançó que va donar la fama mundial al jove DJ.

Però, bé, centrem-nos en el tema principal: Per què Martin Garrix va trencar la seva relació amb Spinnin’ Records?

El passat agost, Martin Garrix va explicar que trencava amb Spinnin’ Records per “diferència d’opinions”. Aquesta diferència d’opinions era deguda al que Martin volia recuperar els drets de les seves cançons publicades a Spinnin’, però sense perdre de vista MusicAllStars Management (els seus mànagers vinculats a Spinnin’); desgraciadament, aquestes converses no van arribar enlloc. També va afirmar que no volia seguir discutint i que volia passar pàgina. Ho va dir textualment: “Confio que cadascú respecti l’opinió. M’agradaria passar pàgina i no tornar a parlar més d’això.”

Però molta gent no sap per què volia els drets de les seves pròpies cançons, per tant, us ho aclariré.

El projecte o, més ben dit, macroprojecte, que tenia pensat Martin Garrix era crear el seu propi segell discogràfic. Encara no se sap com es dirà ni quan es farà públic però el que sí que se sap és que la idea de Martin Garrix és que el seu segell agruparà músiques d’estils molt diversos i diferents, tot i que encara no s’ha especificat quins gèneres hi haurà.

També aprofito per desmentir el que molta gent diu: Diuen que, el seu segell, el crea per “fer la punyeta” a Spinnin’ Records i demostrar-los el talent que han perdut. El que sí que afirmo és que la cançó tan esperada de Martin Garrix (de moment sense nom oficial) sí que s’ha fet esperar, per tal que no la pogués adquirir Spinnin’, almenys aquesta és l’opció més viral.

Martin_Garrix_and_Sidney_Samson

Martin Garrix juntament amb Sidney Samson.

Us deixo amb una prèvia de “Don’t Crack Under Pressure” que, repeteixo, no serà segurament el nom oficial de la cançó.

També amb el seu famós “Animals”, per refrescar-vos la memòria.

 

Article redactat per Joan McCragh
Joan M
Responsable de la secció de Música i de la llista Montgrí - Dance. Alumne de 4t d'ESO.