Martin Garrix: Nova discogràfica, nou “himne”

Ja us havia anunciat en un altre article que Martin Garrix havia deixat Spinnin’ Records i que volia treure el seu propi segell discogràfic. Aquest segell discogràfic es diu STMPD Records i va sortir el passat dissabte 5 de març. També us vaig dir que trauria la seva cançó que tothom anomenava “Don’t Crack Under Pressure”. Doncs aquesta cançó va ser publicada el passat dia 11 i es diu “Now That I’ve Found You” (feat. John & Michael).

STMPD, en principi, ha de ser un segell discogràfic per als nous talents entre d’altres. Martin Garrix vol demostrar que es pot ser famós o reconegut musicalment sense haver de passar per Spinnin’ Records. Tant el nom del segell com el de la cançó es mantenien en secret, igual que la seva data de publicació. El fet que la cançó es publiqui només 6 dies després del seu anunci crea molta més emoció entre el públic EDM.

FELIXFRO_Ultra-Music-Festival-2014-Live-Sets-Day-3-Hardwell-Jack-U-Gaia-+-Many-MoreLa versió instrumental de “Now That I’ve Found You” va ser tocada per primera vegada al festival Sziget i va crear molta expectació. Posteriorment, es va poder sentir al Martin Garrix Show EP. 4 . Anteriorment, l’havia publicat en un vídeo de l’aplicació Snapchat on ja s’apreciaven les vocals. Jo, personalment, el vaig veure i em va encantar i, com jo, milions de persones. Aquesta cançó arribarà lluny i pot ser que la puguem escoltar a la nostra ràdio musical nacional (Flaix FM) o a l’estatal (Maxima FM).

La idea de la cançó ve d’una “masterclass” que va fer el jove productor on ensenyava com feia les seves cançons. Després d’uns quants mesos, la va recuperar i va continuar treballant-hi fins que ha nascut finalment. L’espera de 6 mesos ha valgut la pena!

També crida l’atenció que Martin Garrix no ha tret aquesta cançó a la venda a través de la plataforma “Beatport” (utilitzada

Snapchat-6028865746617340272anteriorment), sinó que només es pot descarregar legalment per la plataforma “iTunes“. No sabem per què ho fa… estarà relacionat amb Spinnin’ Records? Sabem que els drets de les cançons publicades a Spinnin’ encara són propietat de la discogràfica fins d’aquí a uns anys. Pot ser que el seu compte de Beatport estigui vinculat a Spinnin’ i, per això, no la hi penja. S’ha de dir que NO està entre les 100 cançons més venudes actualment.

Això porta a pensar si li ha sortit malament la jugada, al jove productor. Per començar, molta gent  ja havia escoltat moltes vegades la versió instrumental, cosa que fa que cansi. En segon lloc, treure una versió vocal “secreta” podria ser una bona idea si no fos perquè, molt bona, no és que sigui. Des del punt de vista tècnic, en algun lloc es solapen la lletra i la música, cosa que fa que no sàpigues què escoltar, si la veu o la música. Ha intentat convertir aquest himne instrumental en un himne vocal però ha acabat fent una cançó comercial. Ja no té la categoria d’himne, per a molta gent. No estic dubtant, gens, de la professionalitat de Martin Garrix; és més, ell ha estat el meu referent en el món musical; només estic dient que, venint de Martin Garrix, l’expectativa de la gent era molt més gran.

 

Martin, ja veus, del que se’n diu bé… no gaire. Ara, espero estar-me equivocant.

Aquí us deixo “Now That I’ve Found You”:

Article redactat per Joan McCragh
Joan M
Responsable de la secció de Música i de la llista Montgrí - Dance. Alumne de 4t d'ESO.