La meitat dels joves d’entre 16 i 18 anys fuma regularment

 

La meitat dels joves d’entre 16 i 18 anys fuma regularment

Segons el Diari Ara, s’ha descobert que la meitat dels joves d’entre 16 i dejar-de-fumar-marihuana-600x40018 anys fumen diàriament i un de cada quatre d’entre 12 a 14 anys també fuma. La majoria d’adults es tornen addictes al tabac a l’adolescència. De fet, el 90% d’adults es van iniciar a fumar a l’adolescència.

Amb relació a aquestes dades, es creu que la principal estratègia per combatre l’addicció al tabac és promoure l’educació des de la infància. El consum del tabac s’ha d’afrontar com un problema social.

 

La meitat dels nens en edat escolar són fumadors passius

Els fumadors passius són persones que tenen pares o familiars que fumen habitualment a casa i aquests nens respiren constantment el fum del tabac.793258148_2d1fae3c3a_z

La meitat dels nens menors de dotze anys són fumadors passius ja que els seus pares fumen diàriament o habitualment. El problema no és menor ja que els augmenta el nivell de les substàncies tòxiques a la sang.

El 42% dels nens amb asma són fumadors passius i es coneix clarament la relació entre l’exposició al fum del tabac i la mala evolució de la malaltia. També poden augmentar les infeccions a l’oïda, tussen i esternuden amb més freqüència i tenen més possibilitats de tenir bronquitis i pneumònia.
El millor que es pot fer és aconsellar als nens que no fumin a l’adolescencia i, als pares, que no converteixin els seus fills en fumadors passius.

Article redactat per Adrià Negre
Adrià Negre
Alumne de batxillerat-Social Responsable de la secció Viatges de la revista SotaMontgrí