El cinema i els adolescents

Aquests dies hem enviat un formulari sobre el cinema i gràcies a la vostra col·laboració hem pogut portar a terme el projecte que teníem entre mans obtenint les següents respostes. A través del formulari, podem intuir els vostres gustos sobre el cinema; suposem que també els voleu saber.

Dins primera pregunta, T’agrada el cinema?, vam suposar que la resposta seria majoritàriament, sí. Però, segons els resultats, hi ha un 3,9% que ens ha contestat no, aproximadament són unes 4 persones. D’altra banda, els altres 96 alumnes, han contestat positivament.
Ens ha sorprès que molta gent miri pel·lícules a través de Netflix, mitjà que ens permet visionar sèries pròpies o d’altres i permet descarregar pel·lícules. És una plataforma que s’ha posat de moda, per això un 29,9% dels adolescents de l’escola l’utilitza. La televisió continua, però, com el mitjà preferit, ja que un 37,7% l’escullen per mirar les pel·lícules. Finalment, la resta, el 32,6%, van al cine o prefereixen altres opcions.

Segurament molta gent no sap quines temàtiques cinematogràfiques són les que ens agraden als adolescents. L’àmbit del cinema és variat, però segons els resultats que hem obtingut, hem vist que encara destaquen les mateixes temàtiques populars de sempre, encara que, a vegades hi ha temes que ens sorprenen. Els resultats obtinguts són:
Comèdia
La comèdia és el gènere més vist segons les enquestes, aquest, és un tòpic del cinema, doncs, qui no ha vist mai una pel·lícula de riure? Ha omplert un 23% de les respostes dels adolescents de la nostra escola.

Acció
L’acció és el segon gènere més vist pels alumnes, aquest, és un altre tòpic del nostre cinema, on, cada instant de les pel·lícules el vius intensament. Aquesta temàtica omple un 19% de les respostes dels alumnes de la nostra escola.

Aquests temes han sigut els més escollits, d’altra banda hi ha hagut gèneres populars com: cinema romàntic, tragèdia, suspens, ciència ficció, terror, animació, thriller, drama, musicals i policíaques.
Les pel·lícules preferides de la gent són molt variades, però hi ha hagut alg   unes coincidències com: el famós musical de “Grease” o simplement les pel·lícules de ciència ficció com la de Matrix.


Article redactat per Ellie King, Marina Asin i Lídia Ruiz
Raquel Antoner
Professora de Ciències Socials Responsable de la revista digital Sota Montgrí www.sotamontgri.cat @SGsotamontgri