Educació Viària

El dimecres passat, els alumnes de 2n d’ESO van assistir a una xerrada per part de la policia local. En aquesta xerrada, es van tractar dos temes: la conducció amb motocicleta i l’alcohol i les seves conseqüències.

20160210_164413La xerrada va començar amb la presentació dels dos policies: en Joan i l’Ivan i la presentació personal de cada un dels assistents. Abans d’endinsar-se en els dos temes principals, van intentar donar una mica d’informació general sobre els cossos de policia i deixar clares les seves funcions. També els van invitar a compartir amb ells els seus problemes per tal que els poguessin ajudar a resoldre’ls. A part, van deixar clar que si mai enganxaven algun de nosaltres fent actes de desordre públic o qualsevol altre acte delictiu, intentarien deixar-ho en un avís o reduir-ne les conseqüències.

Els policies van començar pel tema de les motocicletes. En aquest apartat, es tractaven els temes de documentació, accidents, normatives, trucatges,… però sempre molt resumidament. En Joan i l’Ivan van explicar algunes de les experiències més dures que han viscut en accidents de moto que, vulguis o no, fan reflexionar i impacten. Els alumnes també van participar en algunes activitats que van fer en grups o tota la classe conjuntament.

20160210_162856Tot seguit, es va parlar del tema de l’alcohol. Vam passar a veure les taxes d’alcohol permeses per conduir. Van explicar possibles delictes i també algunes experiències. Molts van preguntar quina era la taxa màxima de consum i la resposta va ser “0 mg/l”. No s’ha de beure a aquesta edat i ho van deixar ben clar. Vam fer algunes activitats de reacció davant d’algunes situacions perilloses com a conseqüència del consum de l’alcohol en la conducció. Per cert, si aneu en bicicleta beguts i us enganxa la policia, acabareu amb multa.

Recordem que l’alcohol no deixa de ser una droga.

 

Article redactat per Joan McCragh
Joan M
Responsable de la secció de Música i de la llista Montgrí - Dance. Alumne de 4t d'ESO.