Descobrint les arts marcials

Les arts marcials són un estil de combat i de defensa personal. Aquest concepte va aparèixer l’any 1920 en l’edició en anglès i japonès del llibre Takenobis. També són anomenades sistemes de lluita que consisteixen en l’entrenament, la tradició codificada i tenen com a objectiu defensar-se mitjançant la tècnica. Existeixen diversos estils i escoles que habitualment rebutgen l’ús d’armes. N’hi ha de diferents tipus:

1.- Karate. L’origen es troba al segle XVI a les illes Ryu Kyu (avui dia Okinawa)

2.- Kung-fu. És una disciplina completa de lluita d’origen xinès basat en uns principis filosòfics d’origen oriental: el camí de l’energia i l’harmonia interior en són un exemple.

3.- Aikido. El va crear Morihei Ueshiba (1883-1969) aproximadament entre els anys 1930 i 1960. La seva característica principal és la cerca de la neutralització del contrari en situacions de conflicte.

4.- Jeet-kune-do. Sistema basat en conceptes i una filosofia de vida desenvolupada pel mestre d’arts marcials Bruce Lee.

Bruce Lee – Jeet Kune Do

5.- Judo. Art i esport de combat d’origen japonès traduït com a “camí cap a la flexibilitat”. Exigeix una educació física integral.

Article redactat per Ayoub Hanoun i Ilias el Bouziani