Descobrim el Bàsquet Club Torroella!

CZ4fk7KWQAM4XcXEl BC Torroella, al 2015, va celebrar els seus 30 anys d’existència i un dels actes que es van dur a terme va ser una exposició a la capella de Sant Antoni que recull tot allò més significatiu tant de l’essència del club com de la seva trajectòria al llarg d’aquests 30 anys.

Aquesta exposició, al llarg d’aquest curs, anirà passant per tots els centres escolars del nostre poble, per tal de donar-la a conèixer, tenint en compte, a més, que molts dels seus jugadors/es són alumnes d’aquests centres. Justament fa uns dies la vam tenir a la nostra escola i ara us en volem parlar.

INICIS

El Basquet Club Torroella es va fundar l’any 1985 i la 1a junta directiva estava formada pels pares i mares dels jugadors i jugadores. El primer president va ser en Josep Morraja. Abans, però, de ser club, s’havia iniciat al nostre col·legi, participant en els campionats escolars i alguns dels nostres professors i alguns dels Germans hi van participar activament.

L’ESCOLETA

Al llarg d’aquests 30 anys, el club ha intentat en diversos moments tenir una secció de l’escoleta.L’escoleta és un equip de nens i nenes dels 3 anys als 6 anys. Actualment, podem dir que el BC Torroella ha aconseguit una escoleta de Bàsquet amb continuïtat i un bon rumb que garanteix l’afició per l’esport.

FORMACIÓ

La formació és l’etapa més important d’un esportista; comprèn dels 6 als 12 anys. L’únic objectiu dels formadors és que els nens i nenes gaudeixin de l’esport i tinguin una experiencia positiva i satisfactòria.

PROMOCIÓ

Aquesta és la fase que comprèn les edats de 12 als 16 anys, és a dir, fins a la categoria cadet. El BC Torroella ha tingut gairebé tots els anys equips de Minibàsquet.

EQUIPS I COMPETICIÓ

La competició és l’etapa culminant de la part pràctica de bàsquet i és a partir de 17 anys, amb les categories de Júnior a Sènior.

ACTIVITATS

Les situacions divertides o curioses formen part de la vida al club. També fan activitats diverses:

  • anar a la platja i a la muntanya  
  • campus
  • activitats socials

CELEBRACIONS

Cada final de temporada, la junta directiva del club organitza la festa de cloenda.

Article redactat per: Carla Dalfó, Lidia Gandín i Andrea Carrillo.
Carlos Garnacho
Profesor de Lengua Castellana y Literatura. Colaborador de la Revista Digital y Responsable del taller de Escritura Creativa.