AVICII es retira dels escenaris

El jove i popular DJ suec Tim Bergling, més conegut com “Avicii”, ha comunicat que es retira dels escenaris i no tornarà a actuar en cap altre festival després de la gira d’aquest any 2016.

Retirar-se de l’escenari no vol dir necessàriament retirar-se de la música. Avicii seguirà produint i creant música tot i deixar els espectacles (segons el que es pot intuir en el text que ha escrit a avicii.com ). Amb només 26 anys, el suec és ara mateix un dels DJ’s més ben pagats del món i el 7è millor discjòquei i això fa que la gent es sorprengui quan es diu que es retira. Ja fa un temps que se li van diagnosticar durs problemes de salut que el van deixar en un molt mal estat físic i amb la necessitat de cancel·lar concerts i gires. Això també ens fa sospitar que no estigués en prou bones condicions per continuar.

Com he dit, encara no sé segur si deixa la música o només els escenaris. Segons la seva frase “em seguiré comunicant amb els fans a través de la música” intueixo que seguirà amb la producció. En cas que sigui diferent, modificaré l’article.

Avicii_2014_003cr

L’opinió d’alguns DJ’s i productors destaca el fet que aquesta feina és molt dura (encara que no ho sembli) i que si no t’agrada, vas malament. El problema d’Avicii és que, segons alguns, no li agrada gaire el fet d’actuar en tants festivals i discoteques. Tot i això, en principi no es perd la seva residència a l’hotel “Ushuaïa” a Eivissa, així que els fans el podran gaudir igualment durant la seva permanència estiuenca al club.

En aquests moments, s’associa productor de música electrònica amb discjòquei i això és totalment diferent. El productor fa la música i el discjòquei la toca per a d’altres persones. En la nostra societat actual aquests dos termes s’han ajuntat i això fa que, si ets un bon productor, et veus obligat a ser DJ.

A la majoria de nosaltres no ens afecta, ja que no anàvem a cap actuació d’Avicii, però en tot cas, en principi podrem seguir gaudint de la seva música.

Gràcies, Tim!

Tack, Tim!

Avicii_@_London_tentparty

Article redactat per: Joan McCragh
Links: http://ecodiario.eleconomista.es/musica/noticias/7451058/03/16/Avicii-se-retira-el-popular-DJ-sueco-anuncia-que-en-2016-dara-su-ultima-gira.html
Joan M
Responsable de la secció de Música i de la llista Montgrí - Dance. Alumne de 4t d'ESO.

One thought on “AVICII es retira dels escenaris

Comments are closed.