Àmsterdam

AmsterdamAmsterdam és una ciutat vibrant i fascinant. Solcada per mil canals i creuada per ponts i bicicletes, la capital d’Holanda és perfecta per a una escapada de cap de setmana o per a unes vacances més llargues. Hi ha tant per veure i fer, que no us avorrireu pas!

Caminar per la ciutat ens permet descobrir la història viva d’una de les ciutats més maques i romàntiques d’Europa.

La màgica ciutat d’Àmsterdam combina els seus extensos canals i nombrosos ponts amb l’original arquitectura dels segles XVI i XVII concentrats en una zona de la ciutat. Les obres de fam
osos artistes com Rembrandt i Van Gogh es poden visitar als museus d’Àmsterdam i, concretament les obres de Van Gogh, al Museu Van Gogh.

Hi ha molts racons fantàstics per visitar en aquesta preciosa ciutat. Un d’ells és la Plaça Dam, un dels llocs més coneguts i importants de la ciutat. Es troba rodejada de monuments i edificis històrics, entre els quals destaquen el Monument Nacional i el Palau Reial.

Tenim també el Mercat de les Flors, un dels més típics i coneguts de tota la ciutat. Conegut amb el nom de Bloemenmark, hi podem trobar centenars de plantes i llavors de tot tipus.

Situat en ple centre de la ciutat, trobem la Casa Museu d’Anna Frank, uns dels edificibicis amsterdams
més significatius per la seva història. És un museu dedicat a la jove jueva, autora d’un diari de guerra, escrit mentre va estar amagada de la persecució nazi juntament amb la seva família.

Àmsterdam té un “Barri Vermell”, com la majoría de totes les grans ciutats del món, però cap d’ells és tan turístic com el d’Àmsterdam. De fet, en té tres, de “barris vermells”, el més singular dels quals és el “De Wallen”.

Per tant, si voleu fer una escapada de tres o quatre dies i no sabeu on anar, no dubteu a anar a Àmsterdam. És una ciutat preciosa i sostenible!! 

Article redactat per Júlia Pagès